Login:
Password:
Nav paroles? Reģistrējies te!
AktuāliPar mumsKontaktiProduktiVakances

Produkti

Kabači

Kabači ir ķirbju dzimtas augs, kura dzimtene ir Meksika, kur tos kultivēja jau 3000 gadu pirms mūsu ēras. Uz Eiropu kabačus atveda Kolumbs 15gs. Beigās. Vairākus gadsimtus kabačus audzēja kā dekoratīvu augu. Uzturā eiropieši kabačus sāka lietot tikai 18.gs.

Kabači ir vērtīgs minerālvielu(kālija, fosfora, magnija, kalcija, dzelzs) avots. Kabači veicina liekā ūdens un vārāmās sāls izvadīšanu no organisma. Bez minerālvielām kabači vēl satur C, B1, B2 vitamīnus, nikotīnskābi, folijskābi un 2.5-3% cukuru.

Tiem ir zema kaloritāte, tāpēc tos izmanto dažādās diētās.

 

 

 

 

 

 

Kabači un cukīnī  botāniski ir viens un tas pats augs. Pie mums par cukīnī sauc tumši zaļas vai dzeltenas krāsas kabačus, kuri pie mums atceļoja samērā nesen no Itālijas.

Uzturā lieto negatavus kabaču augļus ar maigu miziņu un sulīgu mīkstumu un mīkstām sēklām. Kabača garums nedrīkst pārsniegt 25cm, bet svars 700g.

 Atpakaļ