• Lai jaunajiem kartupeļiem būtu vieglāk nokasīt miziņu, tos uz brīdi iemērc aukstā ūdenī.
• Kartupeļu mizošanai izmanto tikai nerūsošu nazi.
• Jaunos kartupeļus mizo īsi pirms gatavošanas. Ja kāds brīdis jāuzgaida, tos tur ūdenī, lai nekļūst tumši, taču kartupeļus, jo īpaši – sagrieztus, nedrīkst atstāt ūdenī ilgi.
• Lai mazinātu vitamīnu zudumu, jaunos kartupeļus ieteicams likt vārošā ūdenī un vārot katliņu turēt aizvākotu.
• Cepot jaunos kartupeļus krāsnī ar visu mizu, tos vispirms nedaudz sadursta ar dakšiņu, lai miza nesaplaisā.
• Vārot kartupeļus, sāli labāk pievienot vārīšanas sākumā, bet cepot – īsi pirms cepšanas beigām