Padomi

• Lai bietes saglabātu krāsu, tās, rūpīgi nomazgātas, vāra etiķūdenī.

• Bietes, ja ilgi vāra vai sautē, zaudē tumši sarkano krāsu. Tās kļūst brūni dzeltenas. Ja tām pieliek skābu krējumu, tas palīdz saglabāt sākotnējo krāsu.

• Vērtīgākajām biešu šķirnēm miza ir tumša, bet saknes forma apaļa.

• Biešu vārīšanai jāizvēlas piemērots trauks, lai mazāk vietas paliktu gaisam. Lai bietes būtu garšīgākas, tās ieteicams vārīt slēgtā traukā. Jāliek aukstā ūdenī. 

• Vārot bietes, ūdenim nevajadzētu pievienot sāli, lai biešu garša nepasliktinās. 

• Sarkanās bietes pēc nomazgāšanas liek vārīties aukstā ūdenī. Nedrīkst nogriezt bietei "galviņu", "asti", tad zudīs krāsa.

• Bietes izvārās ātrāk, ja vārīšanās beigu posmā nolej verdošo ūdeni un uzlej aukstu.

Login:
Password:
Нет пароля? Регистрация!
ПродуктыО насКонтактыВакансии

Продукты